Wat te doen bij overlijden

Wie zijn wij

 

Uitvaart Lelystad - Dag en nacht bereikbaar 0320-322144

Wat te doen bij overlijden

Wanneer iemand thuis komt te overlijden, belt u eerst de huisarts. Deze komt om het overlijden officieel vast te stellen. Ook vult de arts overlijdenspapieren in. Wanneer iemand overlijdt in een ziekenhuis of een verpleeghuis zorgt het verplegend personeel dat er een arts komt. Daarna belt u Uitvaartverzorging Pieter Dekker, wij zijn dag en nacht bereikbaar via 0320-322144

 

Bespreken uitvaart
Nadat wij in kennis zijn gesteld van het overlijden, stellen wij u enkele vragen om de te kunnen inschatten wat de wensen zijn op dat moment. Vervolgens maken we een afspraak met de uitvaartverzorger die bij u langskomt om de uitvaart verder te bespreken.

 

Dagelijks contact
Andere zaken die wij van u overnemen op de dag van overlijden, zijn bijvoorbeeld het doen van aangifte van overlijden bij de Burgerlijke Stand, het vastleggen van plaats en tijdstip van de uitvaart en het opstellen, drukken en verzenden van rouwbrieven. Niet alle beslissingen hoeven op één dag genomen te worden. We houden dagelijks met u contact om de voorbereidingen en de uitvaart te begeleiden.